Smarta tak och fasader

Integrerade solceller är ett smart sätt att använda ytor på tak och fasad som har stor outnyttjad potentential med tanke på den solenergin som finns tillgänglig. Materialet har samma kulör och läggs i samma nivå som din takbeklädnad. Solcellsmoduler är det ekonomiskt (och ekologiskt) bästa materialet att använda som ytskikt på tak och i många fall även fasader eftersom miljöpåverkan är långt mindre än jämförbara byggmaterial. Dessutom är livslängden på både glaset och solcellerna oftast över 30 år och klarar stora påfrestningar från våra nordiska klimat. Att använda solceller som byggnadsmaterial är därför både ekonomiskt och ekologiskt hållbart idag och i framtiden. Tekniken heter BIPV – Building Integrated Photo Voltaics.

Är integrerade solceller nytt för dig? Då kan det vara intressant att veta, att det finns produkter som är utvecklade i Sverige och har installerats på en mängd småhus runtom i landet sedan 5 år tillbaka!

Genom att kombinera pålitlig teknik från solceller med svenska byggnormer har vi möjlighet att skapa vackra och lönsamma soltak som dessutom är berättigade till bidrag på 20% av projektkostnaden. Tillsammans med batterier och laddstationer tar du din byggnads energianvändning till en helt ny nivå och står redo för framtidens behov, med större frihet från elbolagens ökade avgifter. Driftkostnaderna sjunker med sänkta elkostnader och samtidigt behöver du lägga väldigt lite tid på att underhålla taket. Det sköter sig självt och kan behöva spolas av ett par gånger per år när den värsta pollenchocken kommer. Vi jobbar med långa garantier på 30 år vilket ger dig trygghet utifall att någonting skulle hända. Inte minst får du en estetiskt attraktiv lösning som håller stilen under hela sin livslängd.

Det kan vara skönt att läsa mer om solceller och soltak. Kolla våra artiklar och publikationer!

Sunroof

Originalet. Sveriges mest prisvärda soltak

Roofit

Falsat plåttak. Med integrerade solceller

Batterier

Frihet från elbolag