Energy

EN BRO TILL EN LJUSARE FRAMTID

Antalet människor som bor i världen växer dagligen. Resurser gör det inte. Världen är obalanserad. Vi behöver mer el som är ren, billig, pålitlig, säker och hållbar.

Vårt planet har redan utmärkta källor av ren energi. Efter år av ingenjörsvetenskap,​ har vi funnit ett sätt att använda dem i harmoni med natur och samhällen. Vi kan driva hela världen med obegränsad grön energi. Vi vet hur man gör en inverkan som är viktig.

DIN PARTNER I SOLEL

Erfarenhet och passion bäddar för goda resultat.

Att vara med och skapa miljöer och ett hållbart samhälle är viktigt för oss. 7Energy ska i samarbete med beställare och tillsammans med andra kompetenser vara med och bygga långsiktigt hållbara miljöer.

VÅR BRANSCH

Gedigen erfarenhet från projektledning inom solcellsbranschen i Sverige.

PASSION

Vår motivation är att jobba med drivkrafterna bakom ett solenergiprojekt.

ENERGI

Vi vill ta alla chanser att ha roligt under samarbetets gång.

Verksamhetsområden

Integrerad solcells konsult

Projektutveckling

produktutveckling

Kolla in våra referensprojekt!

7Energy TEAM & PARTNERS

hr1

Amar Ðelilović

VD/CEO

Affärsingenjör inom Industriell ekonomi. Energisk och målmedveten ledare som alltid gör det lilla extra för sina kunder. Har dedikerat de senaste 5 åren åt att skapa goda affärer för fastighetsägare som vill investera i solceller.

amar@7energy.se
+46 704 938 440

hr22

Feras Haddad

Business development manager

B.Sc in Physics and Chemistry. Very professional and caring partner in business that always aims for the best quality in whatever he does. Long work field expirence within business development, leadership and training management in the regions Middle East and Africa.

feras@7energy.se
+46 700 700 550

Hålla dig uppdaterad med solel!

Senast nytt om solceller en gång i månaden.

Ange dina mejlpreferenser:

Så här behandlar 7Energy dina uppgift:

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföring platform. Om du trycker ner "prenumera, du godkänna att din information ska vara overfört till Mailchimp så vi kan processera den! Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

kontakt

Säg hej

Här är 2 starka anledningar varför du måste kolla upp solceller innan du köper dem.

  1. Alla försöka sälja solceller utom erfarenhet eller kunskap 

Funderar du på att installera solceller lagom till sommaren? De flesta hushåll som var intervjuat tipsar om att man måste akta sig för oseriösa aktörer på marknaden.

En del villaägare har drabbats av oseriösa firmor som går i konkurs eller helt enkelt inte kan sätta upp solceller. Det är viktigt att kolla upp referensobjekt. Det börjar komma webbsidor, till exempel Solcellskollen, där man kan se vilka firmor som andra villaägare har anlitat. Är verkligen företaget en rikstäckande installatör av solceller? Är företag en ledande aktör på den svenska solcellsmarknaden och erbjuder lösningar från projektering till färdig anläggning? Det är några om de viktiga frågor som du måste fråga först!

En typisk solcells aktörer samtal: “Genom att byta till solceller kan ni spara på den månatliga elräkningen och säkra lägre fasta energipriser för de kommande åren. Besparingarna växer över tid och låter er planera för er framtid. Se hur kvalitet, besparingar och överkomliga priser gör solceller till det rätta valet. Lär dig mer om våra olika solcellspaket för villa, lantbruk eller fastighets.”. Våra fråga är om att de har visat dig bevis på det?

  1. Alla visar bra produkt utom bevisningar! Fråga alltid om bevis och räkningar. 

Hur ser offerten ut? Finns allt på offerten plus referensobjekt och bevis på räkningar eller är det bara en offert med grejer som du förstår inte på riktig? Solceller som investering har i princip alltid var en god investering fast man måste vara säker innan man tar första steget! På offert måste stå alla detaljer och det ska vara enkel att förstå! Det måste finns räkningar och referens som kan bevisar att det är sant! Du måste också kolla på produkts namn och vem tillverka produkt (för att mest av företag i Sverige dem är bara leverantör) och vem ska installera produkt!

2 bra skäll för välja en solcells företag och hur de hanterar projektet

Solen är vår bästa energiresurs. Varje dag ger ­solens ljus en energimängd som är 9 000 ­gånger större än den totala energiförbrukningen på ­jorden. Solceller på taket fångar upp strålarna och ­omvandlar dem till sköna kilowattimmar.

  1. Företag måste visa sig med erfarenhet och bevis på vad dem gjord innan

Solceller spara er den månatliga elräkningen och säkra lägre fasta energipriser för de kommande åren. Hur? Besparingarna växer över tid och låter er planera för er framtid. Se hur kvalitet, besparingar och överkomliga priser gör solceller till det rätta valet. Asså? Är ni investeringsexpert nu? Hur kommer det blir då när det måste installera solcellsanläggning? 

Det är viktig att du får svar på alla frågor, men det är också viktig att de som ger dig svar har erfarenhet på allt. Innan du köper eller teckna på något, kolla på företagserfarenhet och referensobjekt. Det finns massa mötesplatser på nätet där du kan få information om solceller och kollar på företagsreferenser eller ekonomi. 

Var medveten att mest av solcells företag i Sverige de är bara leverantör eller installatör och de kommer att vara egentligen två företag involverad i processen. Vill du ha verkligen detta? Skulle du inte föreslå att samma företag hantera hela processen?  

  1. De måste skriva ner ett plan hur du tänker projektet ska gå. 

Att ha ordning och ord på hela projekt är väldigt viktig. Skaffa en tidsplan med företag och tvinga de att följa tidsplanet. Det är inte ditt fel att några företag planera projekt på en dålig sätt. När man bygga om sitt hus, det är viktig att den som har ansvar för projektet kolla om vädret, kolla om alla skäll som kan påverka byggs processen. I slutet du investera mer än ni kom överens med företag och det skulle inte behövs om de hade gjord bra sitt jobb. 

Det är också viktig att skiva ner ett tidsplan för solcells underhållning. Att nån kommer varje sex månader och kollar att allt fungerar på en bra sätt. Flera företag vill bara sälja, och i slutet de står inte på kvalitet. 

5 frågor som du måste fråga dig själv innan du köper solcellsanläggningar.

En förenings solcellsanläggning togs i drift april 2018. Anläggningen producerar el till föreningens gemensamma ändamål som belysning, tvättstugor, bastu och övriga funktioner i föreningslokalen.

Vid vissa tidpunkter kommer produktionen av el ge ett överskott, då säljs den elen på nätet. Vid andra tillfällen kommer föreningen att ha ett högre behov än vad anläggningen producerar, då köps el in från nätet.

Anläggningen kommer att producera lika mycket el som föreningen förbrukar för gemensamma ändamål under ett år, dvs ca 55 000 kWh. Alla boende kan se på displayen vid föreningslokalen hur mycket anläggningen producerar just nu (maximalt 60 kW), hur mycket el som har producerats under dagen samt hur mycket el som har producerats sedan anläggningen startades.

Eftersom det är svårt att förutse utvecklingen av elpriser är det svårt att säga exakt när anläggningen har tjänat in sitt investeringsvärde, men ett riktvärde är 12 år. Därefter kommer anläggningen enbart innebära en besparing för föreningen. Garanterad livslängd är 25 år på solcellerna.

Föreningen har beviljats 30% i stöd på investeringen från det statliga solcellsbidraget. Kostnaden för investeringen före bidrag är ca 800 000 kr. Efter bidrag blev det 560 000 kr. Priser per kWh brukar var runt 60 Öre/kWh. Om anläggning producerar 55 000 kWh per år, det betyder att förening spara 33 000 kr / år. Förening kommer att vara “elräkningar fritt” för 17 års. Eftersom solpanels liv brukar vara 30 år, förening kommer att vinna avkastning på 13 års + vara “elräkningar” fritt.

1. Kommer att vara värt?

Den här en av många exempel men hur ser ut till dig? Kommer att vara värt till dig? Den är den första fråga som du måsta fråga dig själv? Varför skaffar du solceller? Handlar det om investeringar eller känner du att det är den nästa steget som du behöver i ditt liv?  Kanske känner du att det är steget som gör skillnaden i miljö och i dina barns framtiden. Dessutom dina kompisar är inte klart för att ta steget men du är modigt och känner att du måste ta steget nu! För en bättre framtiden och miljö.

2, Kommer det att vara bra till din familjens ekonomi?

Hur påverka den till dina barns framtiden? Kommer de notera att du vill göra skillnaden för deras skull och framtid?

Och hur kommer det påverka din ekonomi? Är den en investering som ska underlätta räkningar eller kommer att vara svårt i framtiden?  

3, Kan företags levererar verkligen? Har du kollat dem?

I Sverige, marknadsekonomi fluktuera dagligen. Branschen som var hållbart igår är kanske dålig idag och är igen lönsamt imorgon. Innan du bestämmer dig, måste du kolla företag på en bra sätt. Vad har de gjort? Hur fungerar och planerar dem? Hur ser ut deras ekonomi? Levererar och Installerar dem eller är de bara leverantör? 

Det finns massa tjänster på nätet som ger till dig den här svar. Kolla med Upplysnings Centralen om företags kredit och på Alla bolag om företags omsättning. För att leverera solpaneler i Sverige, måste man har stort omsättning för att göra en beställ från tillverkare. Du måste också kolla om företaget driver sin verksamhet bara i Sverige eller om har en Internationell Profil. Företag med Internationell profil har mer erfarenhet och kan adjungera sina produkter till de bästa lösningar. De är också mer trovärdig! 

4. Har du frågade banken eller “expert” hur investering ser ut?

Vi snackar inte om små pengar! En Investerings över 100 000 kr kan vara farlig och förstår helt din ekonomi. Bästa är att du för råd om det! Solcells säljare kommer att ge dig massa förslag och tips fast i slutet de vill bara sälja. Så klart att du måste kolla med din bank och investeringshandläggare. Kommer att det vara hållbart och lönsamt?