FerroAmp EnergyHub

Unik, svensk och prisbelönad

FerroAmp - bygg ditt eget elnät

Ferroamp är ett innovativt svenskt företag som har skapat ett helt nytt sätt att använda solceller, energilagring och elbilsladdare. EnergyHub är namnet på konceptet som har tagit världen med storm. För första gången kan en växelriktare omvandla likström till växelström och tvärtom. Solenergi kan överföras mellan olika byggnader i ett enda skalbart likströmsnät med både batterier och laddboxar för elbilar/laddhybrider. Dessutom har FerroAmp en patenterad teknik för utjämning mellan byggnadens olika faser. Allt visualiserat och tillgängligt i deras online-plattform EnergyCloud. Simpelt och genialt. Systemet består av en EnergyHub som med solsträngsoptimerare hanterar likström från solcellspanelerna och som via EnergyHub kan lagras i batterier via ett lokalt likströmsnät. Idén bakom systemet är att det enkelt kan anpassas till alla effektbehov, från villor till stora kommersiella fastigheter. Likströmsnätet underlättar och ger systemet flexibilitet om man vill expandera med fler solcellspaneler, öka sin lagringskapacitet eller i en nära framtid addera en laddare för elbilar.

Samtliga komponenter i systemet samarbetar med EnergyHub som samlar data och analyserar för att balansera och reglera nätet kostnadsoptimalt. Den bestämmer när det är lämpligt att köpa el och när det är bättre att använda den egentillverkade elen som lagrats i seriekopplade NiMH batterilagringsenheter. Samtidigt balanserar EnergyHub kraften jämt över faserna i fastighetens elnät.

EnergyHub och EnergyHub XL

• En omvandlare för sol, vind och lagring

• Brygga mellan växel- och likströmsnätet

• ACE teknologi för strömutjämning mellan faser

• Högupplösta mätningar för systemkontroll

• Kompatibel med batterilagring

• Internetansluten övervakning och analys

• Framtidssäker och skalbar

Med EnergyHub får du solel även när solen inte skiner. I kombination med den unika fasbalanseringen får du alltid lägsta möjliga huvudsäkring så att du kan ladda elbilen så effektivt som möjligt. Datan visualeras i molntjänsten så att du kan följa systemets prestanda funktion och aktivt bidra till att minska dina elkostnader.

Powershare teknologin gör det som många har längat efter möjligt - att dela energi- och effektresurser mellan flera fastigheter inom samma område, via ett lokalt likströmsnät. Genom att dela på de taken som har bäst förutsättningar att producera solel ökar man egenanvändningen av sin producerade solel och fördelar nyttan med ett energilager mellan samtliga byggnader som är ihopkopplade i likströmsnätet. En direkt vinst på flera nivåer.