Spara tid och pengar

Kombinera solceller med takrenovering

Taket kostar
Med en takrenovering kommer en hel del utgifter och det allra vanligaste sättet att finansiera projektet är med lån från banken. Lånet har sina egna kostnader med ränta och amortering. Sammanvägt blir det i mångas ögon en dyr investering.
Vända minus till plus
Solceller har många positiva aspekter men det viktigaste att komma ihåg är att det skapar ett positivt kassaflöde varje dag, månad, år och decennie. På så sätt betalar solceller sig själva, de betalar också för takets investering och för kostnaderna från banken. Hur ologiskt det än kan låta är det faktiskt genom att investera lite mer pengar som du får du tillbaka dina pengar fortare! Utan solceller kommer taket aldrig att ha intäkter eller besparingar.
Värdeökning
Vi har även värdeökning på fastigheten att ta hänsyn till. Naturligtvis, när du renoverar ditt tak ökar fastighetsvärdet med minst samma belopp som du betalade för taket, eftersom nästa ägare inte behöver betala för det. Nu kanske du tänker att det inte betyder någonting med en värdeökning eftersom du inte vill belåna fastigheten ännu mer. Tänk då på elräkningarna och ett smartare sätt att använda er egen el. Med solceller ovanpå eller integrerade i taket sänker ni driftkostnaderna, något som har visat sig ha en direkt effekt på marknadsvärdet och bostadens eller företagets ekonomi. Solceller betyder inte att du ligger ute med pengar i 30 år, tvärtom används ytorna på mark eller tak för att faktiskt skapa ett värde utan att ni behöver lyfta ett finger. En avkastning på 8-10% är vanliga siffror när vi pratar om solcellsinstallationer.
Studie bekräftar
Studier visar att hus med solceller är mer attraktiva på fastighetsmarknaden och säljer snabbare än jämförbara hus i samma eller liknande områden. I genomsnitt ökar de fastighetens värde med 14% vilket ger ekonomiskt utrymme vid både en värdering och en försäljning. Läs hela studien här:

En enda kontaktperson

För att underlätta kommunikationen och få bästa möjliga service pratar ni med en person som håller er uppdaterad genom hela projektet. Allting ni behöver veta kommer från en källa vilket minskar risken för missförstånd och underlättar eventuella beslut som behöver tas på vägen. Vi älskar kunder som engagerar sig! Ni väljer själva hur mycket.

Totalentreprenad

Som totalentreprenör står vi för all projektering, planering och leder arbetet från att vi träffas för första gången. Som beställare gör man annat på dagarna. Därför kan det vara skönt att låta oss på 7Energy hantera två stora renoveringar vid ett och samma tillfälle. Vår expertis är att få flera olika yrkesgrupper att jobba mot samma mål.

Garantier på allt

Det är jätteviktigt att få fullständiga och gällande garantier för både tak och solceller. Tak är förutom stommen det absolut viktigaste i en byggnads konstruktion. Om du själv tar in två olika firmor uppstår problem kring ansvar vid eventuellt takläckage. Takläggarna lägger nytt täskikt, och installatörerna gör hål i det! Vi står för komplett materialgaranti, tätskiktsgaranti och lämnar installationsgaranti på solcellerna.

Smarta projekt med besparingar

Byggställningen är ofta en stor kostnadspost vid en takrenovering och kostar vanligtvis 15.000 - 25.000 kronor inklusive moms. Det gäller att använda den så mycket som möjligt under ett projekt för att minska de fasta kostnaderna. 7Energys modell bygger på att vara färdiga med både takrenovering och solceller inom 10 dagar. Då har vi kunnat hålla högt tempo, god kvalitet och avslutat innan det börjar kännas jobbigt att ha personal på din fastighet.

Vilken modell passar dig?

Integrerade soltak

När ett tak betalar sig självt.

Solceller

Design och prestanda på samma nivå