Referensprojekt

Vad säger våra kunder om oss?

"Hantverkarna som bytte taket och monterade solcellerna var mkt skickliga, resultatet var över förväntan. Supporten under projektet och även efter har varit snabb och tydlig. De problem som uppstått har 7Energy löst på ett bra och professionellt sätt. Jag tvekar inte att rekommendera 7Energy."

Ragnar Aspenes

Soltak Herrljunga


"Amar har projekterat,installerat och driftsatt ett fantastiskt solcellspaket.Vi är väldigt nöjda med 7Energy."

Mats Jonshede

Solceller Bollebygd


"Ringde 7energy pga felsökning i villa, de upptäckte felen som åtgärdades fort. Vi är så nöjda med Muhameds bemötande, kunskap och förmåga att ta hänsyn till våra behov. Vi rekommenderar 7energy som behöver hjälp med elen eller framtida projekt. Vi kommer absolut vända oss till de igen.

Elvin Causevic

Elinstallation Göteborg"Hade den äran att bli utbildad av 7energy och amar, mycket duktig och kompetent!".

Simon Andrén

Utbildning Varberg
Projektledare för Sol i Väst
Sol i Väst är ett av Sveriges största utvecklingsprojekt inom solenergi, där vår VD Amar Ðelilović personligen utbildade över 50 fastighetsägare och utvecklare inom offentlig samt privat sektor i alla frågor rörande solcellsanläggningar, från idé till färdig installation under 2016-2019.
Med finansiering från Energimyndigheten, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Fastighetsägarna GFR lyckades vi lyfta kunskapen till en hög nivå och skapa ett två nätverk med väldigt starka band, både till varandra och till projektledarna. Alla rapporter och material som du hittar på hemsidan har vi på 7Energy varit med och tagit fram med stöttning från kollegor på Energikontor Väst.
Modellen för projektet var seminarieträffar 5 gånger om året för respektive nätverk. Med tydliga miljö-och energimål som ledstjärna och verktyg i form av utbildningsmaterial alltid tillgängligt online fick deltagarna utveckla sina idéer och genomföra projekt med kunskap i ryggen. Ännu idag finns de rapporter och material som vi har tagit fram tillsammans med Energikontor Väst, tillgängligt på hemsidan för nedladdning.
Tack vare projektets framgångsrika ledning och deltagarnas engagemang fick vi i Västra Götaland 8000 kvadratmeter solceller på mark, tak och fasad!

Lärare på SOL18 Campus Varberg
För att möta den stora efterfrågan på kvalificerad personal inom projektering, projektledning och installation utbildas solenergiprojektörer med inriktning mot solel på Campus Varberg. Flera utav branschens mest framstående och erfarna representanter sitter i ledningsgruppen vilket är en kvalitetssäkring för både utbildningen och solcellsbranschen.
7Energy har delat med sig av råd, kontakter och varit kursledare för Solcellsanläggningar B - en heltäckande kurs som också syr ihop allting som eleverna dittills hade lärt sig. Det är en förberedande kurs inför praktik och arbetslivet som de nu är allt mer hemma i.
Vårt budskap till eleverna var att börja bygga ett kontaktnät. Som lärare visade vi flera exempel på hur det faktiskt hjälper oss i vardagen, i våra respektive företag. Som ledare visar vi vägen och har hjälpt flera elever att hitta rätt arbetsgivare.
Det här uppdraget var en riktig utmaning! Vi mötte en splittrad klass med olika individuella kunskapsnivåer, olika ambitioner och personligheter men vi lyckades ha roligt och nå kursmålen samtidigt. Väldigt härliga killar som vi stöttar i deras framtida karriärutveckling.

Solceller 6,4 kW Hisings Backa, Göteborg
Vi hade förmånen att installera 20st högeffektiva solcellspaneler med öst/västläge på taket för bästa fördelning av solelproduktion över dagen.
Familjen drog nytta av solelen för laddning av både hybridbil och elcykel vilket gjorde både investeringen direkt lönsam och huset säkrat inför framtiden.
Nyligen såldes huset med stor vinst dels tack vare låga driftkostnader med solceller och luftvärmepump.
Jinko Solar solcellspaneler
Schletter montagesystem
Fronius växelriktare
Solceller 9 kW Olofstorp, Göteborg
Vackert hus i Olofstorp, Göteborg. System med hög effekt och fin kvalitet till ett överkomligt pris var tankarna bakom den designen som kännetecknar 7Energy.
Familjen är jättenöjd med resultatet och bor dessutom mittemot en skola där solceller blir en del av barnens, lärarnas och föräldrarnas naturliga miljö. Vi är glada över att kunna bidra till en positiv utveckling i området. Vi börjar med det fina, blåa huset.
Axitec solcellspaneler
K2 montagesystem
SMA växelriktare

Takrenovering med solceller 8,9kW Utby, Göteborg
Vi genomförde en komplett renovering hos kunden som hade ett gammalt tak och en vilja att installera snygga solceller som matchar taket.
Med takluckor och ventilationshuvar som inte var i bruk längre hade vi friheten att rensa takets södersida i samband med renoveringen och därmed göra plats för solcellerna.
Taket kläddes med svarta betongpannor och vita vindskiveplåtar, med ett gediget plåtarbete fick också skorstenen en ny kostym.
Trina Solar solcellspaneler
Van der Valk montagesystem
SMA växelriktare

Takrenovering med solceller 12 kW, Bollebygd
Tak och garage behövde nytt tak och solceller blev ett sätt att finansiera kostnaden för takrenoveringen!
I detta projekt har vi tagit extra hänsyn till tillgängligheten för exempelvis sotare på taket så att de har tillräckligt med utrymme för att jobba säkert, istället för att maxa varenda kvadratmeter.
I entreprenaden ingick takrenovering, installation av solceller och inklädnad av vindskiveplåtar. Ett snyggt svart tak med svarta solceller håller stilen i många år framöver.
Trina Solar solcellspaneler
K2 montagesystem
SMA växelriktare

Totalentreprenad elinstallation, Lilla Edet
Helhetsansvar för samtliga elinstallationer i samband med totalrenovering av huset.
Vi kom överens om ett högt tempo tillsammans med snickarna och kunde därför färdigställa arbetet inom två veckor, utan anmärkningar.
I dialog med beställaren kunde vi hitta smarta sätt att förbereda för framtida installation av solceller.
Ny elcentral
Belysning för maximal komfort
Strömbrytare, vägguttag och lamputtag enligt önskemål

Totalentreprenad elinstallation, Göteborg
Ombyggnation av råvind till 14 kompakta vindsvåningar med exklusiva materialval och smarta planlösningar.
Stort projekt med höga krav på samordning, flexibilitet och utförande.
Kommunikation är avgörande för att hålla tidsplanen och undvika missförstånd mellan flera olika yrkesgrupper. Detta gör vi med stor trygghet med våra erfarna elektriker i alla steg från projektering, planering till projektledning och installation.
Nybyggnation
Kvalitet och noggrannhet
Många apassningar och problemlösning i fokus