Laddboxar

Kör med grön el i tanken

Användarvänligt
Forskning och statistik visar att majoriteten av de som har ett laddbart fordon vill kunna ladda hemma, på jobbet eller både och. Därför är det viktigt med skalbara och anpassningsbara system som är enkla att använda. Vi har siktat in oss på just den typen av laddboxar för ditt hem eller företags fastighet.
Automatisk uppdatering
Hårdvara och mjukvara behöver kommunicera med varandra för allra bästa övervakning och möjlighet till snabb service, utifall att någonting i systemet skulle gå fel. I vår detaljprojektering ser vi till att planera för hur din anläggning alltid kan vara uppkopplad och därmed får de uppdateringar som behövs för att garantera en säker och trygg drift. Det ska fungera precis lika enkelt som med din telefon!
Lastbalansering
En ny byggnad kommer med ett elsystem som är utvecklat för att tillgodose de behov som finns just då men över tid utvecklas en mer komplicerad bild av både behov, utrustningar och installationer. Utrustningar som exempelvis spis installeras på en fas, inte över alla tre. Därför får man ofta över tid en snedbelastning mellan faserna i byggnadens elsystem. De laddboxar som vi jobbar med ser till att utnyttja den tillgängliga smartast möjligt och balanserar effektbehovet mellan faserna till din stora fördel. Det betyder i praktiken att om ni har 20 laddboxar, och 20 bilar är uppkopplade samtidigt, så kommer de laddas i tur och ordning utefter reglerna för den intelligenta styrningen. Minskade kostnader kommer till en naturlig följd av effektuttaget blir mindre, och att er huvudsäkring kan dimensioneras utefter en normal förbrukning, och inte utefter effekttopparna. Beroende på var i landet ni bor och vilka tariffer som ert elnätsbolag tillämpar kan ni spara många tusenlappar varje år bara på detta!
Debitering
En BRF som installerar laddboxar går från att köpa el till att också behöva debitera el för de som laddar sina el-och hybridbilar. Hur tillämpar man en rättvis debitering? Oavsett vilket system man landar i är det en fråga som kan störa grannsämjan. Prata med en av våra experter så får du reda på vad som skulle passa just era förutsättningar. Få koll på läget och hur det är en naturlig del av projektförslaget från 7Energy.
Bidrag
Som privatperson kan ni få 50% i avdrag för projektkostnaden, för både material och arbete som ett Grönt avdrag direktpå fakturan!
Som företag, BRF eller ekonomisk förening kan få upp till 15.000 kronor i bidrag per laddpunkt som engångsbelopp per fastighet och maximalt 50% av projektkostnaden, för både material och arbete. Det är viktigt att ansöka och få beslut om stöd innan ni påbörjar installationen.

Garo

Garo är en svensk tillverkare av laddboxar som är utvecklad och anpassad för säkra och effektiva laddningar i privatbostäder och kommersiella lokaler. Företaget är kända för sin gedigna erfarenhet och kunniga personal och leverantörer. Laddboxarna har inbyggd DC-felövervakning och dynamisk lastbalansering med friheten att använda olika system för debitering.

Charge-Amps

Svensk innovation med fokus på fina materialval och design, stryktåliga och anpassade för nordiskt klimat med en vacker design. ChargeAmps har tänkt på helheten när de designade bland annat Halo - en av marknadens mest kompakta vägghängda laddboxar. IP66 klassad vilket betyder att den tål näst intill allting som väder och vind har att komma med. Med LED-belysning har du någon som guidar dig i mörkret, den fasta kaben är otroligt stark och böjbar även i temperaturer ner till -25°C. Ett extra uttag för kupévärmare. Smart mjukvara med löpande uppdateringar.