Utbildning för framtiden

Våra uppdrag i branschen

Framtidsbransch med kompetensbrist
Det är en enorm brist på kvalificerad personal inom projektering, installation och besiktning av solcellsinstallationer. Det leder till att många installationer blir felaktigt utförda med inbyggda fel som kan vara direkt farliga.
Utbildning i fokus
Vår inställning är att de som utbildar sig till just projektörer, installatörer, projektledare, säljare och teknisk support behöver öka i antal, och skulle må bäst av en praktiskt formad utbildning så som den bedrivs på yrkeshögskolorna.
7Energy flow
Med en stark bakgrund inom just utbildning av privata och kommunala fastighetsägare kombinerat med arbetslivserfarenhet inom solelområdet står vi rustade för att introducera nya tillskott i branschen med bästa möjliga förutsättningar! Därför har vi förtroendet av de största yrkeshögskolorna i att utbilda elever som ska göra skillnad framöver.

Solcellsanläggningar B

En heltäckande kurs inom solcellsanläggningar där eleverna får ta del av värdefulla insikter när projektering i teorin möter erfarenheter från genomförda installationer. Eleverna får också genomgång i anläggningens olika komponenter och hur de kopplas samman för en kvalitetssäkrad installation med avseende på brandsäkerhet, teknisk funktion och samlad praxis från branschen.

Försäljning inriktning solelbranschen

Säljare är en utav de mest misstrodda yrkesgrupperna i näringslivet. I den här kursen fokuserar vi på hur man som säljare i solcellsbranschen skapar största möjliga värde för sina kunder och bäddar för långsiktiga relationer. Vi gör också eleverna medvetna om säljprocessen som de deltar i och leder, från första kontakt till avtal och uppföljning.

Bygg- och installationsteknik

En bra projektering lägger grunden för en anpassad installation med fastighetens alla förutsättningar i fokus. Kursen fokuserar på att hjälpa eleverna skapa ett bra underlag för bedömning av just förutsättningarna för en installation ur perspektiven byggnadsteknik och konstruktion. Vi går också på djupet kring materialval och vilka standarder samt praxis som gäller.

Affärsutveckling

Vi på 7Energy har gått igenom de viktiga och spännande stegen i utveckling av planer, modeller och idéer för verksamheten som också ligger till grund för den här kursen. Entreprenörsdrivna studenter kommer att älska utmaningen och den kreativa tankekraften som ligger bakom utvecklingen av en affärsidé. Vi lyfter också fram vad som krävs för att läsa av den marknaden man vill jobba på och vad som krävs för att lyckas genomföra sina planer och strategier.

Behöver du föreläsare?

Vad säger våra kunder om oss?

"Hade Amar som föreläsare under utbildningen till soleltekniker och för mig personligen gjorde han ett stort intryck. Amars genuina engagemang för att hjälpa oss studenter hitta drivkraften sträcker sig mycket längre än vad som kan förväntas av en föreläsare. Han pushade oss på det sätt som vi behövde pushas för att kliva utanför comfortzonen, delade generöst med sig av sitt kontaktnät och gav konstruktiv feedback som får en att växa, våga tro på sig själv och vilja hålla fast vid drömmar."

Sanna

Student TUC Yrkeshögskola


"Hade Amar som ledare för en kurs i Bygg och installationsteknik, utbildningen är en YH-utbildning för Solenergiprojektörer. 10/10 rakt igenom! Vilken pedagog och undervisare! Kändes som en stadig klippa bland helt nya termer och annat som dök upp under kursens gång. Väldigt kunnig inom många områden vilket kändes riktigt bra. Snabb med återkopplingar, intressant att lyssna på, tydlig och rak i sin kommunikation - Absolut en av dom allra vassaste föreläsarna jag varit med om. Tack Amar för att du tog oss genom kursen med bravur!"

Mix Martineau

Student KYH Yrkeshögskola


"En utav dom bästa lärarna jag har haft. Det som va det allra bästa är att han fixade studie besök, han tog in bra människor från näringslivet som visade deras specialitet av just det området. Allt detta va tack vare 7 energy.

Marco Muscat

Student Campus Varberg"Hade den äran att bli utbildad av 7energy och amar, mycket duktig och kompetent!".

Simon Andrén

Student Campus Varberg
Låt oss vara er inspiration